Biblejournaling: Extraatjes

Webshops en workshops

Workshops zijn niet nodig om te kunnen starten met biblejournaling. Maar ze zijn wel leuk. En ze kunnen als een booster werken! Leuk als origineel kadootje om samen naar toe te gaan, leuk als samenbindende activiteit in kerk of jeugdgroep …

Wil je graag een biblejournaling workshop? Vraag naar de mogelijkheden! Mail me via info@saralindenhols.nl

Biblejournaling Challenges en blogs

Als beginner zie je soms door de bomen het bos niet meer en als wat meer ervaren biblejournaler word je soms graag wat meer uitgedaagd (zowel inhoudelijk als qua vorm).

Laat echter nooit de gedachte toe dat een pagina persé mooi moet worden . Bij biblejournaling is het proces en de inhoud belangrijker dan het resultaat.

Zit je in een dip? Tijdelijk geen inspiratie? Wat helpt is het meedoen aan een biblejournaling challenge. Ik startte ooit met de eerste challenge van Rebekah Jones (Engels) Deze challenge met tal van voorbeelden, overdenkingen en tutorials is nog steeds gratis beschikbaar. (Je hoeft je niet in te schrijven zoals het begin van deze link doet lijken, gewoon naar beneden scrollen en je ziet alle 52 weken staan.)

En voor wie het niet (goed genoeg) kunnen tekenen een dingetje is … ook hier schreef ik een paar jaar geleden een blog over. Ik noemde het ’the drawingskill prayer’ .

Youtube

Af en toe maak ik een filmpje van hoe ik iets heb gemaakt of waarbij ik wat uitleg geef. Dit upload ik naar mijn kanaal op youtube. (Je kan je je abonneren op mijn kanaal.)

Als je je weg in het biblejournalen een beetje gevonden hebt qua basis, dan is het fijn om een keer andere technieken of materialen te gebruiken. En dat hoeft absoluut niet moeilijk te zijn.

Gespecialiseerde biblejournaling producten zoals van het merk Illustrated faith enz : ook allemaal niet nodig. Maar wederom: het kan erg leuk of handig zijn (misschien wat minder voor je portemonnee.)

Zo heb ik een serie Christmas Crew stempelsetjes ontworpen. Doordat in alle setjes de hoofdjes los zijn van de lijfjes en gezichtsuitdrukkingen kan je eindeloos combineren. Erg leuk wanner je wil biblejournalen zonder te tekenen of voor het verwerken van bijbelverhalen met kinderen! Verkrijgbaar bij diverse webshops zoals bij Lucilight – vraag me er gerust naar.)

Omhoog ↑