(Bible) artjournaling

Mijn creatieve reis begon in 2015 met biblejournaling. Een soort van boekselen (#alteredbook) maar dan in de bijbel. Je illustreert en tekent als het ware jouw gedachten bij dat wat je leest. Na maanden van journalen waarbij ik vooral anderen nadeed, groeide ik in zelf doen en zelf ontwerpen. Uiteindelijk schreef ik zelfs een ebook met overdenkingen over vrouwen uit de bijbel en gaf ik daar workshops bij.

Qua artjournalen – of je dat nu in een bijbel doet of in een ander journal – valt er veel te zeggen.

Op deze pagina vind je allerlei basis weetjes over biblejournaling zodat je vlot van start kan gaan. Mis je nog iets? Of wil je me graag inhuren voor een biblejournaling workshop? Neem gerust contact met me op!

ór je start

Hoe ben ik begonnen? Waar draait het nou werkelijk om? Zelf bedenken of nadoen?

Wat is het wel / niet?

Moet je kunnen tekenen? Kost het niet teveel tijd? Waar gaat het om in BJ? Wat is BJ WEL?

Welke bijbel en materialen

Zoveel mensen zoveel wensen. Welke materialen wil jij in je bijbel gebruiken en kan dat? Ik maak hier een opsomming van wat je moet weten over de meest gebruikte journaling materialen.

Hoe start je

Dan zit je daar. Je hebt je bijbel en je spulletjes om je heen … en nu?

Beginners-fouten

Kan je echt fouten maken? Voor je gevoel in ieder geval wel. Ik vroeg in de Facebookgroep “Wat waren jouw beginnersfouten?” Hier een opsomming van de antwoorden.

Extraatjes

Over handige producten, workshops en meer.


Laat je creativiteit niet begrenzen door een zogenaamd gebrek aan (teken) talent. Iedereen is creatief, je moet alleen zoeken naar een manier van uiten die bij je past.

Sara Lindenhols


Omhoog ↑