Journaling Advent challenge

Ben jij bekend met Bible journaling? Het is eigenlijk hetzelfde als art journaling maar dan in of met je Bijbel. En je moet niet eens mega gelovig te zijn om aan Bible journaling te doen. Want er zijn zoveel mooie verhalen met mooie lessen en betekenissen dat iedereen daar wel iets van waarde uit kan halen. En deze advent neemt ik je 4 weken lang mee in de wereld van het Bible journalen met deze Journaling Advent Challenge.

  • Moet je een bijbel hebben? Nee. Je kan meedoen op gewoon papier.
  • Moet je erg gelovig zijn? Nee, als je alleen om het creatieve aspect wil meedoen ben je ook welkom!
  • Moet je kunnen tekenen? Nee. Want tijdens de livesessies leer ik je het gewoon en je kan ook meedoen met stempels of paper elements… De Missees van Karin Joan zijn er trouwens -bij uitstek- geschikt voor!

Het is een laagdrempelige challenge. Het idee is dat iedereen moet kunnen aanschuiven. Jong, oud, creatief of wat minder creatief, gelovig zowel als wat minder gelovig.

Wat gaan we doen?

De foto hierboven laat het overzicht zien. (Met deze link kan je hem ook downloaden en printen.)

Je ziet dat er elke week 3 prompts (tekeningetjes) met 3 Bijbelteksten centraal staan. Bij elke Bijbeltekst hoort een korte overdenking. Maar ben je niet zo van het lezen: doe gerust mee met alleen het creatieve element!

De overdenkingen heb ik overzichtelijk gebundeld in een ebook. Bij elke overdenking zijn er verdiepende vragen of teksten + een tip voor de beginnende bible journaler.

Je downloadt het ebook hier.

Je downloadt gratis printables / templates hier.

Je downloadt gratis paper designs hier.

Je bent welkom je aan te sluiten bij de Bijbeljournalinggroep, of de Drawing Diva’s om ook daar je creaties te delen en om geïnspireerd te worden door anderen! We gebruiken de #journalingadvent. Tag je me wanneer je wat plaatst op socials? (@saralindenhols)

Ik bied je de basis zoals hierboven beschreven GRATIS aan. Omdat het een seizoen van geven is. Omdat ik hoop dat het je zegen en rust zal brengen. Omdat ik het zie als een uitgestelde koffie.

Zoals ik al aangaf in mijn nieuwsbrief en blog kan je me sponsoren voor dit project. Dan draag ik als ondernemer de kosten niet alleen. Maar voel je absoluut niet verplicht! Dat sponsoren kan HIER vanaf 5 Euro. Sponsor je 19,95 Euro of meer krijg je het hele pakket + extra, overzichtelijk in je mail. Meer hierover lees je HIER.

(Opgeven hoeft niet, maar het is wel leuk als je het me via social media laat weten! Volg me op Instagram of Facebook. )

WEEK 1: Er zij licht!

Klik op het plaatje of op deze link om naar de Live Workshop te gaan. Je wordt gelinkt naar mijn Youtubekanaal (verborgen link), In de chat kan je eventuele vragen stellen.

Wat heb je nodig voor tijdens de live? Potlood, gum, fineliner, papier (of journal of journalingbijbel) en materiaal waar jij graag mee inkleurt.

Hier het filmpje wat ik maakte bij dag 2 (Abram en de Sterren)

Al ga ik niet bij elke dag in deze serie een video maken, deze week is een uitzondering. Van dag 3 Wees een lichtje – heb ik een timelapse video gemaakt. In de beschrijving op Youtube lees je wat ik gebruik + waar je een en ander kan aanschaffen. Schaf je wat aan via Bol? Vraag me om een affiliate link! Schaf je wat aan via de Be Creative Shop : met de code Saralindenhols krijg je 5% korting!

Heb je je al geabonneerd op mijn Youtubekanaal? Ik vind het leuk wanneer je me daar volgt en af en toe een reactie achter laat!

WEEK 2 : Ik kom thuis

Klik op het plaatje hieronder of op deze link om naar de live te gaan. Je wordt dan doorgelinkt naar mijn Youtubekanaal. Daar kan je ook deelnemen aan de chat!

Tijdens de live teken ik op craftpapier van Canson met een sepia kleurige fineliner van Winsor and Newton. Ik laat je ook het gumpotlood zien waar ik graag mee werk.

Bij www.becreativeshop.nl krijg je 5% korting met de code Saralindenhols vandaar deze affiliatielinkjes, voel je uiteraard vrij e.e.a. aan te schaffen waar je dat zelf wil.

Ik verwijs tijdens de live naar deze pagina over materialen in de bijbel. Uiteraard is een en ander aan voorkeur onderhevig.

Bij dag 5 staat deze week het verhaal van Zacheüs centraal. Jezus die bij hem thuis wil komen. Ik maakte van 1 van de templates een tekening die ik inkleurde met Faber Castell polychromos kleurpotloden.

Hier vind je de full length tutorial.

Hier vind je (later) de timelapse hoe ik de tekening als tip-in in scrapbookstijl verwerkte in mijn illustrating bible.

*Ik gebruik affiliatie linkjes. Dit is deels ook een manier waarop ik workshops en tutorials redelijk geprijsd kan blijven aanbieden. Het staat je uiteraard vrij e.e.a. aan te schaffen waar je wil. Vergeet niet mijn kortingscode Saralindenhols in te vullen wanneer je bij www.becreativeshop.nl bestelt! Daarmee krijg jij namelijk ook 5% korting!

WEEK 3 : Mijn ware gezicht

Deze week 2 video’s waarbij ik je meeneem in het thema maskers. Klik op de plaatjes om doorgelinkt te worden. Overigens wel fijn wanneer je je abonneert op mijn youtubekanaal.

Voor deze tutorial heb je nodig: papier, potlood, gum en fineliner.

In deze tutorial maak ik gebruik van HIMI gouache en aquarelpenselen van Winsor and Newton, maar je kan ook meedoen met aquarel of acrylverf, of gewoon met dat wat jij prettig vindt.

Mocht je deze fantastische doos gouache willen aanschaffen: je krijgt bij becreativeshop.nl 5% korting met de code Saralindenhols. Grote voordeel van gouache ten opzichte van Acryl: het is wateroplosbaar en dus uit kleding te verwijderen. Ideaal voor kinderen die mee willen doen.

WEEK 4 : Ik leef, ik geniet

Klik op het plaatje hieronder of op deze link om naar de live te gaan.

Deze live maak ik weer gebruik van gewoon papier, potlood en gum en fineliner. Qua inkleuren: laat iedereen lekker zijn materiaal van voorkeur gebruiken!!

Bij dag 12 verwijs ik naar deze mixed media tutorialserie. De korting die ik gaf tijdens het verschijnen van deze video is helaas niet meer. Maar 15 Euro is alsnog een bescheiden prijsje voor deze tutorialserie.

Omhoog ↑