Biblejournaling: wat is het?

Bij biblejournaling gaat het nadrukkelijk NIET om het resultaat (als is het wel prettig wanneer iets ‘mooi’ wordt) het gaat vooral om het proces. Voor wie gelovig is gaat het om de tijd die je met God doorbrengt. Voor wie niet zo, of helemaal niet, gelooft in een God is het een manier van creatief verwerken van een verhaal of tekst die van (persoonlijke) betekenis is.

Biblejournalen volgt GEEN vast stramien. Het omvat het lezen van een bepaald gedeelte in de bijbel, het erover nadenken (eventueel er een preek of studie over lezen), nadenken wat dit gedeelte met je doet, welke actie het van je vraagt of welke gedachte het oproept, bidden en er ter verwerking iets creatief bij te maken. De volgorde van deze is geheel persoonlijk en per keer verschillend.

Om te biblejournalen hoef je NIET te kunnen tekenen. Er zijn vele wijzen waarop je -dat wat je leest en leert vanuit de bijbel- creatief kan verwerken. Doodlen, scrapbooken, handletteren, gewoon je gedachten opschrijven, gebruik maken van (al dan niet gratis) printables of templates, stickers … of overtrekken. Je kan op vele wijzen journalen zonder te tekenen.

Biblejournalen hoeft NIET veel tijd te kosten. Uiteraard kan en mag dat wel. Maar soms is het gewoon ook prettig om in een paar minuten iets te ‘hatseflatsen’. En het kan net zoveel impact hebben.

Biblejournaling vereist NIET veel spullen. Een schriftje en wat potloden zijn prima om mee te starten.

Biblejournaling is WEL een manier van bezinnen of zelfs een wijze van aanbidding, net zoals dansen of zingen kan zijn.

Biblejournaling is WEL inspirerend en helend voor je ziel. Gelovig of niet.

Biblejournaling is WEL een manier om met meer begrip en plezier met God’s woord om te gaan.

Terug naar het Biblejournaling menu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omhoog ↑