Geen Chaos maar een complexe orde!

Pff – wat een gedoe. We zijn druk bezig met het herinrichten van de kamer van onze jongste telg. We zijn maar liefst 1,5 dag bezig geweest met alles leeg te ruimen en een beginnetje te maken van sorteren van wat weg kan… wat een verzamelaar… werkelijk alles bewaart hij. Omdat behoorlijk wat weg kon, gelijk maar eea op marktplaats gezet. En als je dan toch bezig bent… gelijk ook maar de zolderkast uitgeruimd. Ook daar kwam heel wat uitzetten wat we al in tijden niet hadden aangeraakt. WEG ERMEE!

Gelukkig had ik manlief deze keer mee. Normaal gezien is hij haast net zo bewaarderig … zoonlief heeft het niet van een vreemde, maar wel in een overtreffende trap. Man, wat een rotzooi. En dan mag je bedenken dat we al 5 keer verhuisd zijn en ik destijds telkenkere alles geordend, gesorteerd en weggekeild heb. Het lijkt wel dat des te meer zij bewaren, te meer ik wil weggooien. Ik ben werkelijk HELEMAAL niet bewaarderig. Belangrijke dingen van vroeger (brieven, foto’s ed) past bij mij in een schoendoos.  En dan overdrijf ik niet.

Wat heb je eraan om alles maar te bewaren? Om aan ‘vroeger’ te denken? Om goede herinneringen op te halen? Nee, ‘Vroeghê’ zegt me niet zoveel. Sinds we getrouwd zijn verzamel ik wel foto’s. Een verhuisdoos vol aan albums en losse prenten staat keurig in de kast boven. Voor de kids heb ik ieder een verhuisdoos halfvol aan bewaardingetjes: Boekjes van school, werkjes (platgedrukt uiteraard), knutseldingetjes… elk een halve verhuisdoos. Valt mee toch?

 

Maar nu dus WEER een grote opruimactie. Beneden staat het hier vol. Propvol. De woonkamer is even een opslagkamer. En de gang staat vol dozen van de Ikea. De laatste bevat nieuwe ladekasten voor op Mass zijn kamer dus daar kan dan weer veel troep in – nee niet van wat in de woonkamer staat. Het is maar goed dat onze oudste uit logeren is want zijn kamer staat bomvol alle spullen van Mass die persé bewaard moesten worden. Pff overal rommel dus. Behalve zijn kamer, de zolderkast – en de schuur. Want die heb ik ‘net’ ook ‘ff’ helemaal uitgemest. En dus staan buiten ook dozen vol met troep wat weg kan.

 

WAAAAH – ik haat rommel! CHAOS! Nee, geen chaos, gewoon een complexe orde. Want ik weet precies welke stapels en en zakken waar staan en wat bestemd is voor het stort en wat opgehaald kan worden door de kringloop. Want met al die troep … ik ga niet wachten op een bod via marktplaats… WEG ERMEE!

 

Iemand nog belang bij: een bureaustoel, 2 nachtkastjes, een ladekastje, tassen vol kleding, een verhuisdoos vol video’s, rommelmarktspulletjes, gordijnen, linnengoed, boekjes, manden, ….  :B

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omhoog ↑