If ugly music is still music, ugly art is still art

Ik ben te โ€˜bezigโ€™ tijdens het rijden – ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ -maar filerijden maakt wel dat ik me verveel. Dus eindelijk heeft de hype van podcasts luisteren me gevonden.โฃ

Maar ik moet een podcast altijd in etappes luisteren. Ergens halverwege de rit naar huis (โ€˜s ochtends hou ik teveel van stilte) zoom ik uit en sta ik toe dat mijn gedachten alle kanten op zweven. Hoe veilig dat in het verkeer is laat ik in het midden. Haha. Gelukkig rij je in Den Haag nergens harder dan 50. โฃIn ieder geval. Gister luisterde ik voor de tweede keer naar de laatste pixelpraat uitzending van @lianneh. โฃHet thema was โ€˜๐‡๐จ๐ž ๐ง๐ž๐ญ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค ๐ฃ๐ž ๐š๐ฅ๐ฌ ๐œ๐ซ๐ž๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฏ๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐ โ€™. โฃ

@nanjajacobs was 1 van de gasten en ergens halverwege de uitzending zei ze heel stellig iets als โ€˜Ik doe alleen waar ik blij van wordโ€™. En dit trof mij. Het raakte iets in mij. โฃ

De rest van de uitzending luister ik later nog wel een keer want dit was het punt waarop mijn stroom aan gedachten het overnam van het luisteren. ๐˜๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ฌ? ๐˜”๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ โ€˜๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ตโ€™ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ โ€˜๐˜ฎ๐˜ข๐˜จโ€™. ๐˜๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข โ€˜๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ด๐˜ต ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ตโ€™ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฎ โ€˜๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜จ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏโ€™ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜จ โ€˜๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜จ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ง๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏโ€™. โฃ

Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn feed op instagram โ€ฆ scroll eens naar beneden. Zie je die bolletjes; die posts met een cirkel-achtergrond die schuin onder elkaar een bepaald patroon vormenโ€ฆ Daar is over nagedacht. Enerzijds begon ik dat omdat ik het een leuke afwisseling vond. Maar tegelijk voelt het nu als een verplichte vorm. Een keurslijf. Iets wat ik ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜จ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ถ๐˜ด๐˜ต mezelf met dat โ€˜met volle angst vooruitโ€™ had opgelegd. Deze post past qua foto er niet tussen. ๐ˆ๐ค ๐๐จ๐จ๐ซ๐›๐ซ๐ž๐ž๐ค ๐ก๐ž๐ญ ๐ฉ๐š๐ญ๐ซ๐จ๐จ๐ง. Letterlijk en figuurlijk. โฃ

Ik wil weer meer spelen. En daar mogen lelijke fotoโ€™s tussen zitten. En het is ok als een foto qua kleurgebruik niet gelikt is en niet matcht met de andere fotoโ€™s. (Weet je dat veel influencers en illustratoren in hun feed er echt voor zorgen dat de fotoโ€™s qua kleur bij elkaar matchen! – Echt – overal is over nagedacht. Echt superknap!) maar dat wil ik niet meer โ€˜moetenโ€™. Ik wil gewoon weer meer spelen. Ik wil mezelf weer meer focussen op het simpelweg plezier maken. Lekker schilderen wat ik wil. En als het lelijk is, so what. En misschien moet ik vaker (live) opnemen wat ik lekker ugly aan het doen benโ€ฆ omdat ik hoop dat ook jij voor jezelf de drempel niet te hoog leg. ๐ƒ๐ฎ๐ซ๐Ÿ ๐ญ๐ž ๐ฌ๐ฉ๐ž๐ฅ๐ž๐ง! โฃ

๐—ช๐š๐ง๐ญ ๐ฎ๐ ๐ฅ๐ฒ ๐š๐ซ๐ญ ๐ข๐ฌ ๐ฌ๐ญ๐ข๐ฅ๐ฅ ๐š๐ซ๐ญ. โฃ

โฃ

(๐˜ž๐˜ช๐˜ญ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ค๐˜ข๐˜ด๐˜ต ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ; ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฎ #๐˜ฑ๐˜ช๐˜น๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ณ! ๐˜๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ @ ๐˜ฆ๐˜ฏ @ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ช๐˜จ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜ด๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ.) โฃ

๐˜›๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด: ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ: ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฎ๐˜ฑ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ต; ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ต๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐Ÿท๐Ÿถ ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ป ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ. โฃ

โฃ

#podcast #uglyart #filerijden #bladmuziek #music #meerspelen #ikwilschilderen #tekenenisleuk #daretodoodle #doodles #music #bladmuziek #scrappaper #papermania #tekenen #durftetekenen#metvolleangstvooruit #weesjezelf #beyou #creatief #creatiefondernemerschap #creatiefondernemen #illustreren #doewatgoedvoelt โฃ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omhoog ↑